انواع خطاهای سرچ کنسول و رفع آن ها
یکی از مهمترین نیازهای امروزی برای هر کسب و کار داشتن یک وب سایت است. در میان انبوهی از وب سایت ها در اینترنت و انواع مشابه شما، بالا بودن رتبه سایت اهمیت فراوانی دارد. از این رو تلاشهای زیادی در این زمینه انجام میشوند که یکی از آنها توجه به خطاهای سرچ کنسول و رفع آنها است. با ما در این مقاله همراه باشید تا خطاهای سرچ کنسول را بیشتر بشناسیم و رفع آنها که باعث افزایش رنک سایت میشود را یاد بگیریم.
خطاهای سرچ کنسول و انواع آن
سرچ کنسول گوگل یک ابزار رایگان سئو است که باید حتما از آن استفاده کنید. گوگل بزرگترین موتور جستجوی دنیا است و به همین خاطر شما باید بدانید که این موتور جستجوی قدرتمند چگونه نقشه سایت شما را مشاهده میکند و آن را در رنکهای بالاتر قرار میدهد.
اگر صفحات شما بر اساس گوگل ایندکس نشده باشد، سایت شما درواقع نامرئی تلقی شده و ارزش سئوی بسیار پایینی را دریافت میکند. به همین دلیل است که توجه به سرچ کنسول بسیار مهم است زیرا علاوه بر بالا بردن رنک وب سایت، با خزیدن و ایندکس کردن متوجه خطاهای سرچ کنسول شده و آنها را نشان داده و برای رفع به شما کمک می کند.
فراتر از آن سرچ کنسول گزارشها و تحلیلهای دقیقی درباره عملکرد ارگانیک وب سایت به شما ارائه میدهد که توسط آن میتوانید اطلاعات مهمی از تاکتیک سئوی خود به دست آورید. به این کار خطاهای سرچ کنسول در بخش coverage نیز گفته میشود. در زیر به برخی از مهمترین خطاها اشاره میکنیم.
خطاهای سرور (5xx)
انواع مختلفی از خطاهای سرور وجود دارند که باعث عدم نمایش سایت در سرچ گوگل میشوند. اما رایجترین آنها این است که سرور برای پاسخ دادن زمان زیادی را تلف کند. هنگامی که یک ربات گوگل در وب سایت میخزد، فقط مدت زمان مشخصی را منتظر میماند تا سرور بارگیری شود.
اگر خیلی زمان ببرد ربات گوگل منصرف شده و زمان درخواست پایان مییابد. از آنجایی که ربات نمیتواند در سایت بخزد یا کرال کند، مشاهده ایندکس یک سایت در گوگل انجام نشده و رنک آن بسیار پایین خواهد آمد. این خطا با DNS یا سیستم دامنه متفاوت است. خطاهای 5xx به هر کد HTTP اشاره دارد که با ۵ شروع میشود. خطاهای سرچ کنسول 5xx به ۵۰۰، ۵۰۲ و ۵۰۳ اشاره میکند که رایجترین آنها است. اگر هر کدام از خطاهای سرور را مشاهده کردید باید فوری برای رفع آن تلاش کنید.
اولین قدم این است که باید مطمئن شوید که گوگل می تواند وب سایت شما را کشف کند. یعنی Googlebot به DNS متصل شود. اگر این مورد وجود داشت خطاهای سرچ کنسول مربوط به سرور است.
برای رفع آنها گاهی فقط نیاز است تا سایت را یک بار ریفرش کنیم. ممکن است با همین کار مشکل حل شود. البته گاهی نیز باید حتما از فردی که در زمینه متخصص است بخواهیم تا این مشکل را برطرف کند. به هر حال خطاهای ۵xx باید سریع رفع شوند، زیرا رنک سایت را به شدت پایین خواهند آورد.
خطاهای ریدایرکت
گاهی اوقات گوگل با خطاهای تغییر مسیر در URL ها مواجه می شود. اگر URL خود را بیش از چند بار تغییر مسیر داده باشید، این نوع خطا ممکن است رخ دهد. که این هم موجب نشان داده نشدن سایت در گوگل یا بسته شدن سرچ گوگل خواهد شد. دلایل رایج خطاهای ریدایرکت عبارتند از:
- اگر مدتی از ریدایرکت استفاده کردهاید، ممکن است ناخواسته یک حلقه ریدایرکت را ایجاد کرده باشید. اینجاست که ریدایرکتها به ریدایرکتهای دیگر منتهی میشوند و هرگز به یک URL زنده اشاره نمیکنند.
- حتی اگر ریدایرکتها به شکل حلقه نشوند، گاهی اوقات تعداد زیادی از آنها پشت سر هم انجام میشوند و Googlebot را سردرگم میکنند. که به این طولانی شدن ریدایرکت هم گفته میشود.
- ممکن است URL بد یا مخرب در مسیر وجود داشته باشد که این بدترین شکل است. زیرا ربات گوگل از ابتدا خزیدن را انجام نخواهد داد.
برای رفع خطای ریدایرکت، باید ریدایرکت اصلی و URL نهایی را شناسایی کنید. ابزارهای مختلفی برای سئو مانند ، مانند SEO Minion وجود دارد که میتوانند به این امر کمک کنند. این ابزارها تمام مسیر ریدایرکتها را برای شما مشخص میکنند و از این طریق به راحتی میتوان تشخیص داد که مشکل مربوط به کجا است. اگر قصد یادگیری از بین بردن خطاهای سرچ کنسول را دارید، بهتر است تا در آموزش رفع خطاهای coverage issue به رفع خطاهای ریدایرکت هم بپردازید.
سافت ارور 404
سافت ارور 404 صفحهای است که به نظر میرسد خالی است (تا جایی که گوگل میتواند بگوید) و بنابراین ممکن است یک خطای 404 باشد که کد پاسخ 404 را به درستی ارسال نمیکند. این نیز یکی از خطاهای سرچ کنسول است که درواقع شبیه به ارور 404 بوده ولی با آن متفاوت در نظر گرفته میشود.
این خطا میتواند بسیار گیج کننده باشد و این بدان معناست که هدر HTTP کد 404 یا 410 را در پاسخ به صفحهای که وجود ندارد باز نمیگرداند. اگر صفحهای وجود ندارد، همیشه باید آن را با 404 یا 410 برگردانید.
رفع این مشکل به سادگی تصحیح کد هدر HTTP است. علاوه بر صفحه خالی (یا ارور 200) یک سافت ارور 404 میتواند به دلیل ریدایرکت 301 که به صفحات غیر مرتبط اشاره میکند رخ دهد. یک مثال میتواند ریدایرکت 301 باشد که شما را به صفحه اصلی باز میگرداند.
بنابراین اگر میخواهید از ریدایرکتهای 301 استفاده کنید، مطمئن شوید که آنها به محتوای شما مرتبط هستند. اگر از تعداد زیادی ریدایرکت 301 استفاده میکنید که به صفحه اصلی اشاره میکنند، احتمالا به عنوان سافت ارور 404 در نظر گرفته میشوند.
خطاهای Crawl anomaly
ممکن است تا به حال یکی از خطاهای سرچ کنسول به نام Crawl anomaly برای شما فرستاده شده باشد و از خود بپرسید که Crawl anomaly چیست و چطور میتوان آن را رفع کرد. در واقع این خطا در بخش excluded URLs قرار دارد که در واقع صفحاتی هستند که گوگل آنها را به دلیل مشاهده نکردن یا مشاهده کرد ایندکس نکرده است.
البته ممکن است که شما خود آنها را نو ایندکس کرده باشید. Crawl anomaly نیز از همان صفحات است که ربات گوگل در زمان جستجو با برخورد به آنها دچار مشکل میشود. این مشکل معمولا به خاطر خطاهای سرچ کنسول ۵۰۰ یا ۴۰۰ به وجود آمده است.
این خطاها مانند بالا یا ریدایرکت حلقه و تودرتو داشته یا به صفحه ۴۰۴ ریدایرکت شده و یا اینکه مسیر به صفحهای که در حال حاضر وجود ندارد، تغییر داده شده است. اگر مشکل شما همین موارد بود تنها باید آدرس را را تغییر دهید. در غیر این صورت بهتر است تا با فردی که در این زمینه متخصص است مشورت کرده و از وی کمک بگیرید.
Core web vitals در سرچ کنسول به چه معنا است؟
بعد از اینکه از انواع مهم خطاهای سرچ کنسول با خبر شدیم و مشخص شد که چه زمانی این خطاها ظاهر میشوند و چرا بسیار مهم هستند، بهتر است تا درباره Core web vitals در سرچ کنسول هم بدانیم و نحوه رفتار درست با آن را یاد بگیریم. به صورت کلی اینکه بخواهیم درباره معیارهای سرعت سایت بدانیم ممکن است برای ما گیج کننده باشد.
به علاوه در هر بار استفاده و آزمایش سرعت سایت، ممکن است در آن تغییراتی را مشاهده کنید. از این رو همیشه امتیاز یکسانی را برای این مورد کسب نخواهید کرد. از این رو گوگل بخش Core web vitals را ساخته است تا برای تمام صفحات وب اعمال شوند و هر یک از آنها نمایانگر جنبهای از تجربه کاربر باشند.
در حال حاضر سه مورد مهم برای تجربه کاربر عملکرد بارگیری که به سرعت ظاهر شدن محتوا ارتباط دارد، پاسخگویی که پاسخ صفحه به ورودی کاربر و پایداری بصری که حرکت بر روی صفحه در حال حرکت است، وجود دارد. این سه مورد هم اگر درست انجام نشود ممکن است خطاهای سرچ کنسول را به وجود آورده و باعث پایین آمدن رنک سایت و تاثیر گذاری بر سئو شود. در واقع این موضوع بیشتر بر روی UI یا رابط کاربری سایت تاثیر میگذارد. زیرا همانقدر که مهم است تا کدهای یک صفحه به درستی کار کنند تا رباتهای گوگل خزیدن را صحیح انجام دهند، رابط کاربری و نحوه تعامل سایت هم از مشخصههای مهم سئو است. البته سئو و یادگیری آن دنیای بسیار بزرگی است. با این حال باید این جوانب را برای آن در نظر گرفت. پس باید خطاهای آن هم به زودی برطرف شوند.
سخن پایانی
خطاهای سرچ کنسول یکی از مهمترین مواردی است که باید برای یک وب سایت و بالا رفتن رنک آن در نظر گرفته شود. بنابراین باید به آنها توجه ویژهای داشته و به صورت صحیح شناسایی و حل کرد. اگر شما صاحب یک وب سایت هستید یا قصد یادگیری طراحی سایت را دارید بهتر است با این خطاها آشنا شده و آنها را حل کنید. پس بهتر است در کلاسهای آموزشی مربوط به آنها شرکت کنید. اگر سایت شما مربوط به کسب و کار و فروش است، خطاهای سرچ کنسول تبدیل به یک مشکل حیاتی برای شما خواهند شد. زیرا سایت به هیچ وجه نباید از دسترس خارج شده و باید همیشه خدمت رسانی را انجام دهد.
دیدگاهتان را بنویسید