همه چیز درباره‌ی تقویم محتوایی

برنامه ریزی و استفاده از تقویم برای پیشبرد کارها، برای کسب موفقیت و خلق نظم ضروری است. تولید محتوا نیز از این قائده مستثنی نیست و برای اینکه طبق زمان بندی مناسب انجام شود، نیاز به یک تقویم محتوایی دارد. با این راهنمای تقویم محتوایی، کشف کنید که چگونه می­‌توانید مانند یک حرفه‌ای برنامه ریزی کنید و در زمان بندی مشخص و با ویژگی‌­های از قبل مشخص شده، برنامه‌­های خود را پیش ببرید. اجرای یک کمپین بازاریابی تقریباً همیشه شامل مدیریت همزمان چندین فعالیت است. همانطور که گفته شد، یکی از مهم­‌ترین بخش­‌های یک کمپین موفق زمان­بندی است. با یک تقویم محتوایی خوب طراحی شده، شما و تیمتان قادر خواهید بود تمام جنبه‌­های محتوای آینده خود را برنامه ریزی کنید. در ادامه مطلب درباره‌­ی عناصر تقویم محتوایی و استراتژی‌­های آن صحبت خواهیم کرد.

تقویم محتوا چیست؟

در پاسخ به این سوال که تقویم محتوا چیست باید بگوییم، تقویم محتوایی که به عنوان تقویم تحریریه نیز شناخته می‌شود، یک برنامه زمان‌بندی نوشته شده از زمان و مکان انتشار محتوای آینده است. تقویم‌های محتوا معمولاً شامل عنوان محتوا، طول محتوا، کلمات فرعی، به‌روزرسانی‌های وضعیت، فعالیت‌های تبلیغاتی برنامه‌ریزی‌شده، مشارکت‌ها و به‌روزرسانی‌های محتوای موجود می­باشد. در ادامه درباره­ی اهمیت تقویم محتوایی صحبت خواهیم کرد. تقویم محتوایی یک ابزار حیاتی برای هر تیم بازاریابی است و تقویمی است که بازاریابان می‌توانند هنگام برنامه‌ریزی خروجی محتوای آینده خود، از آن استفاده کنند. فرقی نمی‌کند که تیم شما برای یک وبلاگ، رسانه‌های اجتماعی یا حتی یک سرمقاله محتوا منتشر کند، تقویم محتوا به شما کمک می‌کند جریان‌های کاری ایجاد محتوای تیم خود را پیگیری کنید و تاریخ‌های انتشار را نظارت کنید یا در آینده محتواها را آپدیت نمایید.

چرا تقویم محتوایی مهم است؟ مزایای تقویم محتوایی

اگر وبلاگ شما یک سرگرمی است که از آن برای انتشار پست­های گاه به گاه استفاده می­کنید، احتمالاً نیازی به تقویم محتوایی ندارید. اما اگر از بازاریابی محتوا برای رشد کسب‌وکار آنلاین خود استفاده می‌کنید، سازماندهی مهم است و یقینا تقویم محتوایی یکی از ارکان ضروری خواهد بود. تولید محتوا به بخش مهمی از توسعه یک استراتژی بازاریابی قوی و موثر تبدیل شده­است. ثابت شده­است که محتوای وبلاگ یکی از بهترین راه­ها برای افزایش ترافیک ارگانیک و کسب بهترین رتبه در گوگل است. بطور کلی می­توان گفت تقریباً هر شرکتی این روزها روی بازاریابی محتوا سرمایه گذاری کرده­است. اما بدون یک سیستم تقویم هوشمند، برنامه‌ریزی و برنامه انتشار محتوای شما می‌تواند شلوغ، نامرتب و بی‌اثر شود. همچنین یک تقویم محتوایی تضمین می­کند که تمام وظایف مرتبط با محتوای شما واقعاً انجام می­شوند و علاوه بر آن تقویم محتوایی همکاری تیم شما و شرکای خارجی را آسان‌تر می‌کند. با تقویم محتوایی می­توانید کلمات کلیدی فرعی را آپدیت کنید و URL صفحه مورد نظر را در تقویم بگنجانید و طول محتوای مورد نظر را نیز ذکر نمایید. در ادامه بطور مفصل­تر اجزای تقویم محتوایی را شرح خواهیم داد.

عنوان، کلمه کلیدی اصلی و طول محتوا

عنوان محتوا که شامل کلمه کلیدی اصلی است، به عنوان شناسنامه محتوای شما می‌باشد که از موارد مهم تقویم محتوایی است و موضوع و هدف محتوا را مشخص می‌کند. تعداد کلمات مورد نظر نیز از مواردی است که باید در تقویم محتوایی ذکر شود.

توضیحات محتوا

توضیحات محتوا شامل مواردی است که نویسنده باید نسبت به آن‌ها آگاه باشد. مثل اینکه مقاله مربوط به صفحات وبلاگ است یا لندینگ یا اینکه جنبه آموزشی باشد. یا توضیحاتی در خصوص پراکندگی کلمات کلیدی و جایگاه عبارات لینک سازی

ابزارهای تقویم محتوایی شامل چه مواردی می‌شوند؟

ابزارهایی وجود دارند که به طور خاص برای ایجاد، مدیریت و همکاری در تقویم محتوایی شما وجود دارند. بسته به میزان محتوایی که منتشر می­کنید و اینکه تیم شما چقدر بزرگ است،
ممکن است بخواهید روی نرم افزار تقویم محتوا سرمایه گذاری کنید. در اینجا چند گزینه عالی برای امتحان وجود دارد.

Google Sheets

احتمالاً محبوب‌ترین گزینه برای اکثر افراد و تیم‌های کوچک گوگل شیت است. از مزایای آن می‌توان به رایگان بودن آن اشاره کرد. اگر اغلب روی کمپین‌هایی برای مشتریان مختلف کار می‌کنید، ایجاد تقویم‌های فردی در Google Sheets می‌تواند به هر دو تیم شما کمک کند تا در مسیر خود باقی بمانند. از طرف دیگر، می‌توانید یک تقویم Google Sheet برای هماهنگ کردن پروژه‌های داخلی ایجاد کنید. در تقویم محتوایی گوگل شیت باید عناصری را ذکر کنید. این تقویم شامل کلمات کلیدی فرعی، کیورد اصلی یا کلمه اصلی محتوا و نیز توضیحات مورد نظر می‌باشد. ‌

Basecamp، Trello، Slack و Asana

این ابزار به عنوان ابزار مدیریت پروژه و ارتباطات برای تقویم و پیشبرد فعالیت‌ها طراحی شده‌اند. هر یک از این ابزارها را می‌توان برای اهداف مدیریت کار نیز استفاده کرد. همچنین با کمی خلاقیت می‌توانید از آن‌ها به عنوان تقویم محتوایی نیز استفاده کنید. به عنوان مثال ترلو یک ابزار تقویم محتوایی با رابط کاربری جذاب و کاربر پسند است که امکان شخصی سازی آن از مزایای آن است. با طراحی ستون‌ها و کارت‌هایی از ماهیت محتواهای خود، امکان اینکه یک تقویم محتوایی جذاب و کارآمد را خلق کنید در ابزار ترلو وجود دارد.

نحوه ایجاد یک تقویم محتوایی چگونه است؟

در ادامه نحوه ایجاد یک تقویم محتوایی در هر پلتفرمی را توضیح و راهکارهای مفید را شرح داده‌­ایم: در مراحل اولیه، فهرستی از ایده‌­های محتوایی خود تهیه کنید. برای این کار باید با استفاده از ابزارهایی مثل KWFinder کلمات کلیدی را تحقیق کنید. اگر در مورد موضوعات مختلفی می­نویسید، ممکن است به دسته بندی آن­ها و خلق چند کتگوری نیاز داشته‌باشد. سپس در مورد تعداد دفعات انتشار تصمیم بگیرید. به­‌روزرسانی محتوا از مراحل مهم است که محتوای شما را تازه و آپدیت نگه می­دارد. بنابراین برای مطالبی که ویرایش آن­ها آسان است (مانند پست‌­های وبلاگ) باید به­‌روزرسانی­‌های آینده را در تقویم خود قرار دهید. عبارت برای لینک سازی نیز از جمله قسمت­‌های مهمی است که لازمه نوشتن یک محتوای سئو شده است. با آگاهی از محتواهای قبلی نوشته شده و لینک­سازی­‎هایی که انجام داده‌­اید، می­‌توانید عبارات لینک سازی را نیز در تقویم محتوایی خود بگنجانید.

در واقع ایجاد یک تقویم محتوا اگر قبلاً آن را انجام نداده باشید، ممکن است دلهره آور به نظر برسد. اما هنگامی که برای اولین بار فعالیت‌­ها را سازماندهی کردید،
خواهید دید که یک تقویم محتوایی چقدر می‌­تواند مفید باشد و به شما در پیشبرد اهداف محتوایی‌­تان کمک کند.